~~ Welkom op de weblog van Natuurgetrouw ~~


Deze weblog is ‘opgezet’ nadat ik gestart ben met de
opleiding ‘Vakbekwaam Basis Preparateur’
in september 2009 te Schaarsbergen.

Hieronder wil ik U op de hoogte houden over het verloop van de opleiding.zondag 6 december 2009

Opleiding VBP - Lesdag 4

17 Oktober 2009


Per mail hadden we van Willem nog een extra opdracht gehad: een werk-ornament maken en meebrengen om de Kraai tijdelijk op te kunnen plaatsen.
Daarbij ook uiteraard de Kraai, het originele lichaam en gewikkelde lichaam, een fohn en ons andere gereedschap zodat we redelijk afgeladen in Schaarsbergen aankwamen.

Ook vandaag waren Ruud en Willem weer onze begeleiders.

We begonnen om de huid en de botten verder schoon te maken. Daarbij ook de borstelmachine gebruikt waardoor dit werk wel wat sneller en gemakkelijker gaat.Daarna wassen in een sopje met L5; dit middel beschermt de huid tegen motvraat. De vogel ziet er daarna niet meer uit en je vraagt je af of het ooit nog goed komt.


Maar: na het wassen de vogel zo droog mogelijk maken en dan fohnen en de vogel knapt zienderogen op.
Inmiddels had Ruud ons laten zien hoe je de ogen kon aanbrengen en de schedel kon aanpassen met klei.
En hoe je met het lijmpistool de nek kan bevestigen.Dat konden we nadat de we klaar waren met fohnen gaan doen; Echter moest ook het kunstlichaam nog gepast worden; Daar moest meestal nog wel wat aan veranderd worden om het goed om de huid te laten sluiten.Uiteindelijk is dit gelukt en konden de ogen geplaatst gaan worden en de nek in de schedel worden gelijmd.


Dan de huid weer terug over de schedel en door de ogen ziet de kop er al een stuk 'levendiger' uit.


Daarmee waren we alweer aan het eind van de middag en werd er afgesloten met het opruimen van de spullen en het reinigen van het lokaal.

De Kraai ging de vriezer in tot de volgende praktijkles. Dan gaan we verder met het vastmaken van de vleugels en poten aan het kunstlichaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten