~~ Welkom op de weblog van Natuurgetrouw ~~


Deze weblog is ‘opgezet’ nadat ik gestart ben met de
opleiding ‘Vakbekwaam Basis Preparateur’
in september 2009 te Schaarsbergen.

Hieronder wil ik U op de hoogte houden over het verloop van de opleiding.dinsdag 15 juni 2010

Opleiding VBP - Lesdag 19

12 Juni 2010

Na 3 weken weer een les; Vandaag verder met de Sperwer.
Thuis hadden we al de mogelijkheid om er verder mee te gaan maar het is toch ook wel prettig dit in Schaarsbergen te kunnen doen omdat er dan toch meer hulp aanwezig is.

Ruud gaf weer uitleg dmv een 'Demo Sperwer'. Op een of andere manier gaat het bij hem een stuk makkelijker dan bij mij...misschien wel die 30 jaar ervaring?  :-)Ruud heeft zijn vogel 'droog' geprepareerd. Deze wordt niet gewassen en droog gefohnd waardoor de vogel toch een mooier uiterlijk krijgt. De veren vallen veel beter over elkaar heen. Deze manier van prepareren krijgen we nader uitgelegd in het 2e jaar; Waarschijnlijk als we met de Uilen aan de gang gaan.

De Sperwer is weer heel anders als Kraai of Fazant. Ook nu weer een hele kunst om de vleugels op de juiste plaats te krijgen en ook het vastmaken van die lange poten aan  het kunstlichaam komt erg nauwkeurig.Sommigen hadden thuis al een postament gemaakt en daar waren al weer hele mooie creaties bij.

Aan het eind van de les ging de vogel mee naar huis; we moeten er voor zorgen dat deze de volgende  les netjes op een postament wordt ingeleverd. Want de volgende keer wordt het 1e lesjaar afgesloten met een beoordeling van de gemaakte preparaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten