~~ Welkom op de weblog van Natuurgetrouw ~~


Deze weblog is ‘opgezet’ nadat ik gestart ben met de
opleiding ‘Vakbekwaam Basis Preparateur’
in september 2009 te Schaarsbergen.

Hieronder wil ik U op de hoogte houden over het verloop van de opleiding.woensdag 3 maart 2010

Opleiding VBP - Lesdag 12

27 Februari 2010

Vandaag verder met de Fazant.


Thuis hebben we het behoorlijk druk gehad met het huiswerk voor deze les:
De huid verder reinigen, wassen en looien en het kunstlichaam van houtwol wikkelen.
Dat kostte wel een paar uurtjes. Deze Zaterdag gaan we in de les verder met het aanbrengen van de steundraden in de poten en vleugels.Ook het kunstlichaam heeft nog wel wat aanpassingen nodig.
Doordat niet iedereen het huiswerk helemaal gedaan kon krijgen en ook in de les de een sneller gaat als de ander waren er aan het einde van de dag nogal wat verschillen; Sommigen waren net klaar met looien terwijl anderen de ogen er al in hadden zitten.

Dit plaatsen van de ogen en het opvullen van de schedel werd weer door Ton voorgedaan. de positie van de ogen is erg belangrijk voor een natuurgetrouwe uitstraling.
Trouwens niet alleen de ogen; Tom had een voorbeeld van de aantekeningen die als eerste worden gemaakt.
Hierdoor kan men straks een preparaat maken wat de werkelijkheid heel goed benaderd.


Zelf was ik nog bezig met het plaatsen van de vleugeldraden toen het al weer tijd was om het lokaal op te gaan ruimen. Daar nog niemand helemaal klaar was werd besloten dat de Fazant weer mee naar huis zou gaan om er daar verder aan te werken. Eigenlijk is er in de lessen geen tijd meer voor omdat er 2 lesdagen voor ingepland  stonden.

Door een verschuiving in het rooster komt er over 4 weken nog een halve dag beschikbaar om dan de vogel netjes af te werken en op een postament te plaatsen.

Het maken van postamenten is ook gelijk de les van volgende week  Ook dan is Ton Visser weer onze docent. Huiswerk voor zaterdag is het verzamelen en drogen van diverse natuurlijke materialen die we dan op de ondergrond gaan aanbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten