~~ Welkom op de weblog van Natuurgetrouw ~~


Deze weblog is ‘opgezet’ nadat ik gestart ben met de
opleiding ‘Vakbekwaam Basis Preparateur’
in september 2009 te Schaarsbergen.

Hieronder wil ik U op de hoogte houden over het verloop van de opleiding.zondag 3 oktober 2010

Opleiding VBP - Tweede Jaar - Lesdag 22

25 September 2010

Verder met de Muskusrat vandaag. Het viel niet mee om al het huiswerk af te krijgen. De huid schoonmaken is een tijdrovend karwei,zeker als je geen borstelmachine hebt. Maar zelfs hiermee kostte het veel tijd om alle vet en spieren te verwijderen. Ook het maken van het kunstlichaam is niet zo eenvoudig. Henk beoordeelde ze voor we begonnen en had best wel wat op- en aanmerkingen.Hierna konden we lichaam nog aanpassen door het groter,dikker of juist wat kleiner te maken.
De schedel wordt aan het lichaam vastgemaakt; anders dan bij vogels is er eigenlijk geen nek te zien.
Met klei worden de weggesneden vleesdelen nagemaakt totdat de oorspronkelijke grootte bereikt is.


Als de huid goed past zijn de poten aan de beurt. Eerst komt er een ijzerdraad door de voorpoten en worden spieren en vlees met houtwol nagemaakt. Belangrijk is dat de poten op de juiste plaats aan het lichaam komen. Daarna een draad in de staart en in de achterpoten.Als alles goed zit en er een mooie houding gemaakt is kan de huid aan de onderzijde worden dichtgenaaid. Hierna worden de ogen geplaatst waarna we de huid er omheen met spelden fixeren.

Als laatste wordt de staart met klei opgevuld. De draad erin is voor de stevigheid. Thuis moet de Muskusrat eerst drogen en kan er een postament gemaakt worden.
Dit zal iets moeten worden met water en oeverplanten omdat de Muskusrat in zo'n milieu te vinden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten